Besparen op de gasrekening?

Een warmtepomp zet lucht of water om in warme lucht of water. Hierdoor is er minder fossiele energie nodig voor het verwarmen van uw huis of het gebruik maken van warm water. Een warmtepomp is niet zomaar een investering die je zo eventjes doet. Er komt een hoop bij kijken en dat wordt uitgelegd in dit artikel.

Weten of uw huis geschikt is?

Waarom een warmtepomp?

De warmtepomp is een efficiënte manier om van energie gebruik te maken. De energie die je gebruikt wordt namelijk zo ingezet dat u met minder energie meer rendement overhoudt dan bij het gebruik van een traditionele CV-ketel. Kortom, de warmtepomp levert meer op en verbruikt minder gas. De warmtepomp wordt steeds populairder in Nederland. Steeds meer Nederlanders investeren erin omdat het voordelig is en dat is niet gek. De pomp zelf is in principe helemaal niet zo’n vernieuwend idee. In landen waar aardgas niet tot de dagelijkse consumptie behoort zoals Noorwegen, Zweden en Finland is de warmtepomp al jaren in gebruik.

De warmtepomp kan met de huidige techniek doorgaans het water tussen de 35 en 50 graden maken, prima geschikt voor woningen met vloerverwarming, ook zijn er mogelijkheden voor het verwarmen van douche en badwater.

Past een warmtepomp in ieder huis?

Zoals gezegd zijn de huidige pompen gericht op lage temperaturen. Hierdoor kan niet ieder huis hier mee worden verwarmd. Door het huis goed te isoleren en kierdicht te maken kan dit wel. Een laagtemperatuurafgifte is pas zinvol als het huis ook echt goed geïsoleerd is. Anders verliest het te veel warmte naar buiten. Hierin is vaak het verschil te merken in het bouwjaar van het huis. Nieuwbouwwoningen zijn over het algemeen meer geschikt voor een warmtepomp dan oudere woningen. Een andere optie is het kiezen voor een hybride warmtepomp. Hierbij springt de CV ketel bij als de warmtepomp het niet meer aan kan, op deze manier zit u er altijd warmpjes bij.

Wat is de terugverdientijd?

Als Nederlander willen we natuurlijk weten “What’s in it for me?”. Hele goeie vraag en zeker eentje om te beantwoorden voordat je zo’n systeem in huis haalt. Nu is het rendement van een warmtepomp afhankelijk van uw gasverbruik en het bouwjaar van het huis. Daarom kan dit alleen per geval bekeken worden. Neem daarom contact op voor een advies op maat.

Wat kan ik besparen?

Is een warmtepomp iets voor u?

Het zou fijn zijn om iedereen op het hart te kunnen drukken dat een warmtepomp dé oplossing is voor het besparen op energiekosten. Toch verschilt dit echt per huishouden en moet er eerst worden gekeken naar het huis en de conditie hiervan. Maak daarom een afspraak zodat we kunnen langskomen voor een vrijblijvend advies.

Neem contact op

hoi

Gratis gesprek aanvragen?

info@enn-energieneutraal.nl 06 - 19 36 33 00

Wilt u graag terug gebeld worden door een van onze medewerkers?
Laat dan uw naam en telefoonnummer achter en wij belen u zo spoedig mogelijk terug

Bel mij terug
Webontwikkeling: Convident